Новата книга на Цветанка Убинова „Събирач на стари вещи“ бе представена в лесичовското село Боримечково. Поетесата се озова там по покана на местното читалище „Пробуда“ в лицето на библиотекарката Павлина Динева и учителката от ЦДГ“Слънчице“ – Тенка Мирчева. Това не бе обикновено четене на стихове, а нещо повече, стана ясно, че един от пътищата за обединение на хората е поезията, защото в една от стаите на детската градина се събраха представителки на три етноса.

28цеца

Г – жа Убинова ни запозна с нейното богато творчество и подари стихосбирката си „Стихове за внучета“ на най – малките си читатели. Прекарахме два невероятни часа в нейната компания – разговаряхме, смяхме се и пяхме народни песни.
Сърдечно благодарим на Цветанка Убинова за прекрасно прекараното време и искрено ѝ пожелаваме много творчески успехи за в бъдеще! – разказаха организаторките на срещата.

28цеца

За мен това бе изключително зареждаща среща, разказа поетесата, там присъстваха жени на възраст от пет до 86 години. Най-възрастната беше баба Гюргена Иванчева, която ни очарова като изпълни три песни. Възрастната дама сподлила, че в младостта си била канена да пее в радио „Пловдив“, но баща ѝ не я пуснал, понеже смятал, че професията не е подходяща за порядъчно момиче като нея.

Там имаше представителки на три етноса, разказа Цветанка Убинова и всяка от жените бе любопитна да чуе стиховете, да научи повече за тяхното създаване, но и не само това, ние си говорехме за много неща от живота и това бе една съвсем човешка среща.

Стихосбирката „Събирач на стари вещи“ бе издадена в началото на март, т.г. тя съдържа 107 стихотворения, част от които са били публикувани в предишни книги на Цветанка Убинова.

Още за книгата – ТУК