Днес е празникът на село Карабунар. По този повод още от рано сутринта на площада започнаха да се събират местни жители и гости на селото, видя екипът на Локомотив-Септември. Точно в 10 часа бе дадено официалното начало на събора, който ще продължи през целия днешен ден.

28карабунар4

 

Приветствие по случай празникът направи най-напред кметът на карабунарци Иван Каменарски, а след това жителите на септемврийското село бяха поздравени и от общинския кмет Марин Рачев. Приветствие към присъстващите направи и директорът на местната детска градина г-жа Бирова. Веднага след това на площада излязоха възпитаниците на детската градинка, които под ръководството на своите педагози изнесоха специално подготвен за случая музикален репертоар.

28карабунар3

 

В часовете до обяд най-голямата атракция от забавно-развлекателната програма за публиката безспорно бяха народните борби. За всички участници – победители и победени организаторите бяха подготвили атрактивни награди. Следобед празникът на Карабунар ще продължи с изпълнения на самодейни състави от населени места в Септемврийско.

28карабунар2

В 16 до 17,30 часа ще има демонстрации на Кирил Вълчев – Скалата, а веднага след тях от сцената на площада за доброто присъстващите ще се грижи оркестър „Бисери”.