Брациговец, на който му писна да си троши колата, запретна ръкави и запълни сам огромните кратери пред дома си на ул. „Иван Христчев“. Инициативата бе подкрепена и от съседите. Акцията бе озаглавена – „Да запълним дупките в Брацигово за един ден“.

Тази дупка я циментирах аз, и то за втори път, разказа Николай Манджуков. Преди три години пак я пълних с бетон, но последиците са видими с просто око. На улицата живеят общински съветници и толкова години няма реакция. Работата ми е такава, че обикалям целия град и тази улица е най – разбитата в Брацигово, добави той.

От години общината не успява да поднови пътната настилка в периферията на града. Там където от миналото е останал паваж, проблемите не са така осезаеми. В новата част на града обаче, на малките улички, асфалтът е полаган преди повече от тридесет години и на места само остатъци от него, напомнят за някогашното мазно шосе.

Усилията на мераклията за равна настилка вероятно ще бъдат оправдани до началото на зимния сезон, когато студът и снегът ще възвърнат изгледа на марсиански пейзаж пред дома му.

29брацигово1 29брацигово2 29брацигово3 29брацигово5 29брацигово6