РУП – Септември в тясно взаимодействие с община Септември провежда специализирани полицейски операции срещу незаконни берачи на лозов лист в Септемврийско. Преди няколко дни са били заловени 8 лица, на които са съставени актове затова, че берат лозови листа в землището на град Ветрен. При операцията е иззета и каруца. „Тези хора обират листата точно сега, когато са най-крехки, а след това нелегално ги консервират, с цел продажба за приготвяне на лозови сърми. По този начин обаче похабяват лозовите масиви.

Ние ще продължим и занапред с акциите. Усилията на колегите от РУП – Септември са насочени точно в тази посока. Актовете се съставят по линия на Наредбата на общината, но някои може да бъдат и по Наказателния кодекс”, съобщи говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. „Работим в прекрасно взаимодействие с администрацията на община Септември, за което използвам поводът да благодаря на кмета Марин Рачев”, отбеляза още говорителят на полицията.

От своя страна кметът на Септември Марин Рачев обяви, че ще бъде безкомпромисен не само в прилагането на актовете, но и по отношение на тяхното последващо събиране. „Ако трябва ще се стигне и до събиране на сумите чрез ограничение на заплати помощи и доходи от всякакъв характер, посредством ЧСИ”, категоричен бе кметът.