Трима извършители на кражби са установени от полицейски служители при районните управления във Велинград и Пещера, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов днес.

В края на миналата седмица бил получен сигнал от 58-годишния велинградчанин Б.Г. Мъжът притеснен съобщил, че апаш е разбил катинар на стопанска постройка негова собственост. От там била извършена кражба на осветителни уреди, както и прибори за цепене на дърва. В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия местните криминалисти спипали И.Б.- 30г. от курортния град.

На 6 срещу 7 май неизвестен проникнал през незатворена врата на тераса в апартамента на 32-годишната велинградчанка В.П. Младата жена се простила с преносим компютър, дамската чанта с намиращите се в нея лични документи и златни накити. При проведеното разследване органите на реда стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е М.З.- 43г. от съседното село Драгиново. Мъжът се укрива от органите на реда и е обявен за издирване.

Снощи в РУ-Пещера се получил сигнал от управителката на частна фирма в родопския град. От двора на дружеството апаш отмъкнал дамската ѝ чанта с лични документи и сумата от 200 лева. В резултат на бързата реакция на пещерските полицаи бил задържан С.Т.- 58г. от същия град. Спрямо тримата крадци се водят полицейски производства.