Постановката-трагикомедия “Агенти” беше представена с голям успех пред септемврийската публика тази вечер. Тя е вдъхновена от текстовете на един от най-мощните умове в драматургията Дейвид Мамет. В пиесата в Младежкия дом играят куп ченгета от кримисериала по БНТ – Ивайло Захариев, Йосиф Шамли, Любо Кънев, Иво Йончев, Пламен Манасиев, Робърт Янакиев. В постановката участва емблематичният Александър Сано, както и красавицата Теодора Духовникова. В ролята на сценарист – постановчик влезе Владимир Пенев. 

На какво е способен човек, когато е притиснат до стената? Според гениалният майстор на интригата Дейвид Мамет – на всичко! Четирима отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможното, за да не бъдат уволнени от корпорацията си. В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла. Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите.

Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки…Неочаквано начало и още по-неочакван край в пиесата, с която американският драматург взима „Пулицър“. Остроумният и жив език на героите му е брилянтна демонстрация на израза „mametspeak“. А когато Мамет говори, всички мълчим.