Младежи от Пазарджик организират идния понеделник благотворителен концерт в зала „Васил Левски“. Инициативата е в подкрепа на 21 – годишната Руми от Пазарджик. Момичето страда от ДЦП и е едно от децата с увреждания от пазарджишкото Сдружение „Подай ръка и подкрепи“.

Цял живот битката на Руми и нейната майка Радка е да може да ходи сама. След серия операции и усилена рехабилитация, днес 21-годишната девойка е на път да сбъдне мечтата си! Студентката от ПУ „Паисий Хилендарски“ успява да се придвижва, макар и доста трудно и задължително с придружител.

Три хиляди евро делят Руми от възможността да проходи сама. След преглед при световноизвестния руски лекар Александър Назаркин, стана ясно, че с операция по метода на миофибротомите, момичето ще може да води пълноценен живот. Все още този метод не може да се практикува в България, но операцията може да се осъществи в Сърбия. След това е нужда засилена рехабилитация.

Според Назаркин възстановяването е много по-бързо от стандартните операции и дава много по-добри гаранции за успех – разказва майката на Руми, Радка. До момента в банковата сметка на Руми са постъпили малко над три хиляди лева, което е половината от необходимата сума.

На шести юни в 19:00 часа нейни приятели събират известни БГ изпълнители в Спортната зала и канят пазарджиклии на благотворителен концерт. Цената на билета е 3 лв. Да подкрепим младото момиче! Нека дадем шанс за пълноценен живот на едно младо момиче! В момента Руми е второкурсничка в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“, специалност“ Социални дейности“ мечтае след като завърши да помага на други хора с увреждания.