Ана Грайс, PZdnes.com

Концерт – спектакъл „Разходка из Европа“, с участието на Гергана Русекова – мецосопран и звездите от Национален музикален театър „Стефан Македонски“ – Стефан Петков – тенор и Милена Гюрова – сопран, със специалното участие на Екатерина Куприевская – сопран от Беларус, се състоя вчера в една от залите на ХГ „Станислав Доспевски“. Публиката се наслади на невероятните им изпълнения и се надява, че концертите ще продължат и за в бъдеще.

С вълшебния спектакъл „Покаяние“ на театър АТОМ, който започна в 20 ч. общината за пореден път вдигна летвата високо. Истински театрален феномен – така може да се определи спектакълът “Покаяние“, който беше представен снощи пред пазарджишката публика. На сцената на площад „Константин Величков“, зрителите имаха възможност да се насладят на поредната блестяща проява в рамките на тазгодишното пето издание на фестивала Арт Идея Арт Алея.

31концерт

 

Под звуците на прекрасна, чувствена музика, младежите от  ATOM Theatre  пресъздадоха в час и половина  истинска приказка. Авторският спектакъл на Велимир Велев грейна с цялата си прелест в облачната майска вечер и дори небето, разкъсвано от светкавици се яви като естествен декор на втория спектакъл от импровизационния цикъл на трупата – Петте елемента. Представлението е резултат от специален актьорски психофизически тренинг по сценична импровизация, изграден изцяло върху елемента ДЪРВО. Авторската театрална методика наречена „Натюрморт Контакт Импро“ стъпва на работата с Неживата материя на сцената и превръщането й в модерно сценично изразно средство.

Съчетавайки в хармонично единство жанровите характеристики на драматичния театър и кукленото изкуство, на балета и цирка, на пантомимата и физическия театър, и същевременно, без да принадлежи към нито едно от тези изкуства, спектакълът излиза извън рамките на съществуващата жанрова категоризация и представя един нов, уникален по рода си театрален феномен.

А с представянето на модерното танцово шоу на пазарджишка сцена, културният отдел на Община Пазарджик за пореден път вдигна високо летвата. С огненото танцово шоу, представено в рамките на миналогодишното издание на арт феста и театралния феномен снощи, пазарджишката публика само може да се гордее, че има възможност да съпреживее подобни спектакли с изключително ниво.

Довечера програмата продължава с „Холстомер“ от Толстой – разказ за раждането, живота и смъртта на един пъстър кон, сценична адаптация: Александър Пасков, режисьор и звукова картина Гаро Ашикян, участва Александър Синеморский.