IMG_1463Изложбата на Петър Бажлеков „55+55“ вече е факт. Тя бе открита тази вечер, в присъствието на повече от сто човека, които бяха любопитни да видят новите му работи. Доц. д-р Петър Змийчаров окачестви платната на Бажлеков с музика, която всеки от присъстващите може да усети по свой начин. Той представи своята гледна точка за експонираните картини, които са на разположение на всички желаещи да ги видят в ХГ „Станислав Доспевски“.

Художникът сподели това, че причината за изложбата е скулпторът и художник Леон Бабачев, който преди време го поканил да представи своите работи в галерията. Именно директорът на галерията Леон Бабачев бе и човекът, който представи автора и разказа за неговите творчески търсения. Вечерта започна с едноминутно мълчание към Димитър Попов, който бе голям приятел на екипа на галерията и с когото Пазарджик се сбогува в днешния ден.

Петър Бажлеков е част от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим и това бе причината за Поздравителен адрес от името на командерията, връчен от секретаря на организацията в Пазарджик – Елисавета Митева. Своето виждане за нея представи Стефка Венчева, която е дама от Ордена.

Приветствие към автора на картините поднесе и шефката на сектор „Култура“ в община Пазарджик – Диляна Матакиева, която благодари на Петър Бажлеков за желанието му да представи своето творчество в рамките на фестивала „Арт идея, арт алея“, а също така изказа адмирации от страна на кмета Тодор Попов към творчеството на автора.

Петър Бажлеков бе поздравен от Представителството на Съюза на българските художници в лицето на председателя на представителството в Пазарджик – Маргарита Иванова, както и от Ротари – клуб, чието приветствие поднесе Емилия Калоферова. Добри думи за постигнатото от Петър Бажлеков каза и представителят  на Камарата на архитектите  – арх. Мими Герасимова.

Петър Бажлеков бе поздравен и от гилдията на артистите, чийто представител Гаро Ашикян го окрили с изключително позитивното и творческо послание.

20160602_180743

IMG_1455

IMG_1460IMG_1465

20160602_182203

20160602_182026