Денят на Ботев и на падналите в борбата за свободата и независимостта на България – 2 юни беше отбелязан тържествено тази вечер в септемврийското село Бошуля.

Сред гостите на мероприятието бяха кметът на общината Марин Рачев, зам-кметът Даниела Малешкова, общинският съветник от БСП Сергей Стойнов, директори на дирекции от администрацията, кметът на Бошуля Любомир Христосков, представители на съюза на офицерите и сержантите от запаса и други. „Общо 620 жители на общината са намерили смъртта си по бойните полета по време на войните през 20 век, защитавайки националните интереси на България.

37 от тях са от Бошуля”, отбеляза в словото си кметът на селото Любо Христосков. Приветствие по случай емблематичният 2-ри юни направи и кметът на общината Марин Рачев. По-късно от името на различни организации и институции бяха поднесени венци в израз на признателност за саможертвата на знайните и незнайни герой дали живота си за свободата на Родината.

В тържеството участваха духовият оркестър на Септември, мажоретен състав от Панагюрище, самодеен състав от Бошуля и ФТА Загоровче – Септември. Кулминация на вечерта беше празничната заря, която озари небето над Бошуля. Зарята беше подсилена и с картечен огън, след като 4-ма командировни картечари изстреляха над 1600 куршума в небето.

03бошуля1 03бошуля2 03бошуля3