Трима побойници са задържали служители от районните управления в Пазарджик и Велинград, през почивните дни, съобщиха днес от полицията.

В събота вечерта в пазарджишкото село Дебращица възникнал скандал между жителите на селото Т.К.- 54г. и К.К.- 58г. Т.К. нанесъл побой на опонента си, което наложило пострадалият да бъде транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката.

В центъра на велинградското село Кръстава станало спречкване между група мъже. Страстите бързо се нажежили, при което М.Б.- 34г. и С.К.- 20г. се сбили с кмета на селото С.У.- 50г. С тези си действия двамата скандалджии предизвикали възмущението на своите съселяни и на място пристигнал полицейски екип. Побойниците са задържани в ареста, а спрямо тях се води бързо производство за хулиганство.

ВИЦ НА ДЕНЯ

Всеизвестен е фактът, че в Благоевградско боевете по заведенията са ежедневие. Според запознати се счита, че след известен брой питиета местните се сещат, че имат да делят имоти, че сътрапезниците са изневерили или са кръшнали с други, стоящи на масата и това мигновено се превръща в повод за бой. Или просто мненията им по определени въпроси не съвпадат. И така един ден се родил скандал по време на рожден ден. Страстите се нажежили и започнал кютекът. В това време в заведението влязъл мъж, който посетил тоалетната. Като излязъл си навил ръкавите и се обърнал към бармана:

– Извинявайте, боят частен ли е или мога и аз да се включа?