Димитър Ганчев, змс

За поредна година Модел яхт клуб-Пазарджик бе любезен домакин на Националните ученически първенства по авто и корабомоделни спортове на моделната база в Парк „Остров Свобода“. На идеално подготвените писти по автомоделизъм, малките спортисти показаха завидни умения в майсторското управление на миниатюрните автомобили. Тук най-добре се представиха учениците от Враца и София, спечелили всички индивидуални и отборни отличия. Пазарджишките момчета се представиха значително добре, като се има предвид, че спорта е регистриран в БФАМС за първа година, като спечелиха един сребърен и два бронзови медала и купата за вицешампиони в групата до осми клас. Среброто завоюва най-малкият състезател Благой Николов в клас АЕ, бронза стана притежание на Ангел Колунчев, а Ангел спечели втори бронз в клас AS- радиоуправляеми модели.

При корабомоделистите се проведоха оспорвани битки за спечелването на призовите отличия между представителите на София, Харманли, Средец и домакините. Над всички обаче се отличи варненеца Александър Захариев, който завоюва два златни- в класовете Еxpert и Sjdrt, a сребърен в клас F3E, но като единствен представител, нямаше право на отборно класиране.

Все пак отборните титли в двете възрасти си поделиха представителите на Харманли и Средец, а пазарджиклии се задоволиха само с второто място при младшата възраст.

Шампиони в останалите категории станаха- Християн Колев-София и Атанас Димулски от Харманли в клас F2A, Стоян Алексиев от Средец и Дарко Тачев-Харманли във F3E.

Състезателите на Модел яхт клуб-Пазарджик завоюваха общо четири медала- един златен, един сребърен и два бронзови, като Благовест Биджев победи в клас Start с 47 обиколки, а брат му Кристиян Биджев спечели среброто в клас F2A – 115 точки, а Никола Бъндев се задоволи със среброто- 120,40 т. За бронз стигнаха силите и на Георги Георгиев в Start- 53 обиколки  при старшата възраст, което е отстъпление от предишните му  участия. Това беше и единствения резултат в старшата възраст за домакините, като се има предвид, че са миналогодишните шампиони. Поради баловете и подготовката им за следване не стартираха опитните Димитър Костадинов, Кристиан Горанов и Атанас Ангелов.