С музикална програма на откритата сцена в парка срещу Младежкия дом в Септември бе отбелязан традиционния събор Спасовден, който е единият от двата празника на общинския център. Сред гостите на домакина Марин Рачев – кмет на Община Септември бяха областният управител Гинче Караминова, общински съветници, кметове на населени места и други.

09септември3

Общоградският събор Спасовден започна точно в 12,30 часа с празничен водосвет, извършен от 4-ма свещеници, начело с отец Йордан Василев. След това на сцената свои изпълнения започнаха да представят самодейни състави от цялата Септемврийска община. По-късно в програмата участваха и поп изпълнителите Вили Миленина и Милена Петракиева, както и фолклорният певец от Сандански Владислав Вълчев. Точно в 19 часа приветствие по случай празника направи кметът на Общината Марин Рачев. Пред присъстващите той започна дошлата по-рано през деня добра новина, свързана с откриването на процедурата за финансово оздравяване на общината.

Искам да благодаря на областният управител г-жа Гинче Караминова, финансовият министър и цялото правителство, че се вслушаха в нашите многобройни писма и молби, които започнахме да изпращаме още от началото на мандата във връзка с тежкото финансово състояние, което ние заварихме. Дано в следващите няколко месеца това оздравяване стане факт, за да може да почнем на чисто и най-после и в Община Септември да се виждат хубавите и позитивни резултати от това управление, отбеляза кметът Марин Рачев.

09септември3
От своя страна в началото на приветствието си областният управител Гинче Караминова поздрави именниците за днешния Спасовден. „Областна администрация ще подкрепя всички инициативи, начинания и проекти на вашето общинско ръководство и нека всички заедно, обединени и хванати ръка за ръка да работим за интересите на гражданите на Септември така, че да направим вашата община едно по-хубаво място за живеене”, отбеляза в словото си г-жа Караминова.

След нея по повод Възнесение Господне септемврийци поздрави и отец Йордан. Поздравявам всички вас с днешния празник, молитвено благопожелавам на всички православни християни, жители и гости на Септември да имат мирен живот, благоденствие и спокойствие, радост и много любов в техните семейства, напредък в живата и вярата и благополучие във всичко, обърна се към присъстващите свещеникът