Отлично оборудвана, високотехнологична лаборатория за отглеждане и последваща обработка на марихуана е разбита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от звено „Борба с организираната престъпност” в областния град, както  и служители от РУ-Пазарджик.

Вчера екипи от криминалисти и антимафиоти атакували сграда намираща се в покрайнините на Пазарджик. Вътре са открити обособена оранжерия за отглеждане на марихуана, помещения за последваща обработка на дрогата до достигането на крайния продукт предназначен за захранване на наркопазара.

Съоръжението е добре прикрито във вътрешността на стара промишлена сграда, оборудвано е с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, температурата, осветление, сушилня и приспособления за нарязване и пакетиране на готовата продукция. От там са иззети около пет килограма суха марихуана готова за продажба, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в Пазарджик и Септември. В жилищата са открити 38 броя незаконно притежавани малокалибрени патрони, неголямо количество суха марихуана, множество мобилни телефони, няколко компютърни конфигурации.

За срок от 24 часа е задържан 36-годишният Н.С. от Септември. Всички действия на полицейските екипи са под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Съвместната работа по документиране на престъпната дейност продължава.

Снимки от лабораторията – ТУК