09евстатиев

Приключи досъдебното производство срещу Иван Евстатиев, каза адвокат Ташкена Колчева, съобщи радио „Фокус“.

Тя уточни, че на бившия кмет на Стрелча, който е обвинен в сексуално насилие над 16-годишно момиче, вече са предявени материалите от разследването.

„Те му бяха предявени в болничната стая в Неврохирургичното отделение, по мое настояване“, отбеляза Колчева и допълни, че в едномесечен срок прокуратурата трябва да подготви и връчи на Евстатиев обвинителния акт, а след изтичане на срока за възражения, се очаква и определяне на дата за делото.

„Поискала съм от наблюдаващия прокурор да измени с разпореждане мярката за неотклонение и очаквам отговора. Причината за това искане е влошеното здравословно състояние на Евстатиев, който направи опит да се самоубие. Семейството му желае той да се лекува в болнично заведение, за да е адекватен по време на процеса, защото той е този, който знае истината“, коментира Колчева.

Според нея мотивът на съда за оставането на Евстатиев в ареста, а именно, че може да се укрие е несъстоятелен, защото на следващия ден след случилото се в хотела в град Стрелча, той е бил спокоен и е участвал в събитие, организирано в Пазарджик.

„Ако имаше намерение да напуска страната още тогава щеше да го е направил“, допълни Колчева.