10септ

На финала е подготовката за второто риболовно състезание, което тази година ще се проведе на 8-мия рибарник(до Патичарника) край река Марица в Септември. Организатори на проявата са ловно-рибарска дружина – Септември, Община Септември и лично кметът Марин Рачев, който ще обезпечи цялостната организация и наградния фонд за призьорите. Днес по обяд в присъствието на председателя на ловно-рибарска дружина Септември Васил Байлов бе направено фактическото зарибяване на водоема.

„Бих казал най-отговорно, че такова сериозно зарибяване не е правено от много години. Говоря, както като количество на зарибителния материал, така и като качество. Защото шараните, които хвърлихме бяха с тежина между 800 гр. и 1 кг. Някъде около 230 кг. риба беше изсипана в 8-миа рибарник”, съобщи Васко Байлов. Според него идеята за осигуреният от кмета зарибителен материал е състезанието да бъде по-атрактивно и да протече с по-голяма слука.

Проявата започва официално в 9 часа. 30 минути по-рано ще стартира регистрацията на участниците. След като бъдат разпределени по места, ще бъде даден старт на проявата. Времето за ловене на риба ще бъде точно 120 минути(2 часа). Участниците ще бъдат деца до 14 години, юноши между 14 и 18 години, мъже и жени. За призьорите на всяка от тези 4 групи са подсигурени грамоти и предметни награди, съобщи Васил Байлов. Ще има и награда за най-малък участник, най-голяма уловена риба, както и за най-възрастен риболовец.