Модерна кампания за президентските избори ще реализира БСП, съобщи председателят на Областната организация на партията Йордан Младенов днес в Пазарджик. Още от утре по общинските организации ще бъде пуснато допитване, което ще трябва да отговори на два основни въпроса – дали БСП да участва сама на предстоящите през октомври избори или да търси коалиционни партньори? Никой повече в партията няма да взима решения в тесен кръг, задкулисно,  по такива важни решения. Хората ни трябва да знаят, че от тях зависи политиката. Референдумът ще излъчи и най-достойната кандидат президентска двойка.

Йордан Младенов поясни, че смяната на Янаки Стоилов с Илияна Йотова се дължи на факта, че Стоилов вече не е член на Изпълнителното бюро, за разлика от Йотова. Според Устава всеки член на ИБ е длъжен да поеме отговорността за една или две областни организации. Той изрази задоволство от това, че Илияна йотова поема Пазарджик, тъй като тя е добре позната на хората и те не веднъж са засвидетелствали уважение и разбиране на политиката, която тя провежда. Йордан Младенов благодари на Янаки Стоилов за съвместната им работа, като подчерта, че тя има и своите положителни страни.

По време на пресконференцията присъства и председателят на Общинската организация на БСП – Пазарджик – Гурко Митев. Той съобщи, че вече е проведено събрание, на което е избрано Общинско партийно бюро, в което влизат единадесет души, като открои – Йордан Димитров, Благо Танков и Божидар Попов, който ще се грижи за медийните въпроси на организацията. Надявам се да успеем да обединим хората, защото ни чака предизборна кампания, в която всеки трябва да допринесе за общия успех, заключи Митев.

Народният представител Димитър Димитров подчерта необходимостта от предсрочни избори, той посочи множество примери, които категорично доказват, че това правителство е изчерпало лимита на доверие. Като най-пресният случай са ужасяващите резултати от матурите. Вместо да се търси високо ниво на преподаване и изискване на знания от учениците, ние в Народното събрание се занимавахме с повишаването на таксите в частните училища, каза депутатът като визира новия проект за промяна в Закона за висшето образование.