09иван терзийски

В разгара на мелето в ресторант „4You“ е имало драматичен момент, който по чудо не е приключил с убийство на място на Димитър Желязков – Очите, съобщи вестник „24 часа“.

Иван Терзийски, единият от хората на Божидар Кузманов – Божо Кравата, се озовал фронтално срещу несебърския бос и опрял дуло до главата му, натиснал списъка, но оръжието засякло, разказват запознати с развоя на конфликта.

 От 8-ми вечерта, когато в кървавото меле бе убит 46-годишният гард Александър Алексиев, а Митьо Очитебе  тежко ранен, се коментират няколко версии за повода, предизвикал фаталната „визита“ във „4You“.

Безспорно е доказано, че в деня на инцидента е имало разговор между Очите и Божидар като несебърлията отправил предложение да се срещнат с Кравата в поморийско заведение. Божидар обаче отговорил, че „който има зор“, знае къде да го намери.

Според свидетелските показания след влизането във „4You“, Димитър Желязков директно се отправил към Кравата с репликата „Ти на най-големия ли ми се правиш тук?“ и замахнал да го удари. След този момент никой не може да каже точно в каква последователност се е развил конфликтът.

Участник в мелето свидетелствал, че Желязков е носел пистолет на кръста. Проверява се дали Очите има нещо общо с оръжието, намерено на пода до тялото на убития Александър – „Макаров“ с изтрити номера.

Всички 8 обявени за издирване вчера вече са задържани. Повечето от тях са се предали в присъствието на адвокати.

Както „24 часа“ писа, тезата на защитата на обвиняемия Тодор Славов – адвокат Димо Гочев е, че клиентът му е действал при неизбежна отбрана. Славов засега е обвинен само за убийството на гарда.