Районен съд-Пазарджик освободи срещу парична гаранция от 1000 лв. Николай Стоицов от Септември, срещу него е повдигнато обвинение за незаконно производство и разпространение на марихуана в промишлената зона на Пазарджик.

Той беше задържан на 8 юни при акция на пазарджишки криминалисти. Тогава от полицията съобщиха,че 36-годишният мъж е единственият, за когото е установено, че се е занимавал с отлично оборудвана, високотехнологична лаборатория за отглеждане и последваща обработка на  канабис.

На 8 юни криминалисти и антимафиоти атакуваха сграда, намираща се в покрайнините на областния град. Вътре бяха открити обособена оранжерия за отглеждане на марихуана, помещения за последваща обработка на дрогата до достигането на крайния продукт, предназначен за захранване на наркопазара. Съоръжението е добре прикрито във вътрешността на стара промишлена сграда, оборудвано е с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, температурата, осветление, сушилня и приспособления за нарязване и пакетиране на готовата продукция.

От там бяха иззети около пет килограма суха марихуана готова за продажба. Извършени са претърсвания на няколко адреса в Пазарджик и Септември. В жилищата са открити 38 броя незаконно притежавани малокалибрени патрони, неголямо количество суха марихуана, множество мобилни телефони, няколко компютърни конфигурации.