Nagrada_IGA

В рамките на Национален форум/изложение „Социални услуги, заетост и развитие“, провело се в София се състоя и официалната церемония по връчване на Годишните награди на Национален алианс за социална отговорност – представител за България на EASPD – за принос в социалното развитие на България.

В категорията „Неправителствени организации“ носител на Голямата награда  за 2016 г. е Фонд за превенция на престъпността – ИГА. Наградата бе връчена на Димитър Русинов – председател на УС на на Фонд – ИГА, от  Люк Зелдерло, генерален секретар на EASPD. Тя се връчва на организацията „за цялостен принос в социалното развитие на България”.

Форумът създаде много възможности за национални и европейски партньорства, обмен на добри практики, дискусии и формиране на препоръки по европейски и национални политики. За първи път и като водещ фокус на програмата бе включена темата за заетост на хората с увреждания на отворения пазар на труда като нов момент в развитието на дейностите в тази област в България. Форумът показа изложение на социалните услуги чрез изложбена площ, с цел представяне на добри практики, обмен на опит и развитие, както и уъркшопи за ролята на изкуството в социалните услуги за развитие на трудови умения и възможности за социално предприемачество.