Кандидат – президентската двойка Жорж Ганчев и Кольо Парамов представиха днес в Пазарджик своите виждания за същината на президентската институция, а също така и единадесет точки, на които ще бъде базирана кампанията им.

На първо място те ще се борят за утвърждаването на независимост на трите власти: законодателна, изпълнителна и съдебна. Президентът въдворява изпълнението на всички законови изисквания към тези три вида власти.

Ще се иска намаляването на държавната субсидия за политическите партии от 11 на 5 лева за изборен глас. Да се планира и реализира още през 2017 г. защитата на българското небе без чужда намеса ( БГ – Air policing ). По отношение на сигурността те настояват и за довършването на модерните заграждения по южните граници на България със съответните камери и електронна техника.

Платформата им предвижда и да се пристъпи към 4 месечно задължително военно обучение за младежи над 18 г., както и доброволното обучение на женски отряди по подобие на Израел и Швейцария. Всяка събота или неделя да се ходи на рутинно учение за боравене с огнестрелно оръжие и модерна техника във военна обстановка, настоява създателят на Българския бизнес блок.

Програмата му предвижда и изравняването на частното и държавно участие във важните сектори на българското производство, вътрешна търговия, износ и IT технологии.

Еднакви права и задължения за всички български граждани – искат кандидатите за кабинети на  „Дондуков“2. От Президента до ваксаджийчето, всички да спазват един закон. Борба с расизма, религиозното напрежение, гетата и изолацията на малцинствените групи в отечеството.

Според Жорж Ганчев редът и справедливостта ще бъдат напълно възстановени с въвеждането на тридневни съдебни състави и бързи присъди за всички дребни и средни престъпления, а те също така ще затапят легалните вратички водещи до корупция и поквара на политическата класа. Така ще се поведе и открита война срещу грабителската шуробаджанашка мафия, смята Жорж Ганчев. Защитата на българския език и патриотичното възпитание да станат основна грижа на управляващата класа, ще искат Ганчев и Парамов.

В страната ни цари национална депресия, а България потъва като брадва във вода, образно обясни състоянието на държавата ни Жорж Ганчев. Според него управляващата класа е изчерпала лимита на доверието и в момента хората се нуждаят от тотална промяна. В момента е сезонът на мрънкачите, които се оплакват, че е зле в България, но не са видели как хората живеят с по един долар на ден в някои страни. Един процент от хората в света обаче, притежават богатствата на цялата планета, това според Ганчев означава, че ще има нови войни и конфликти.

Двойката Ганчев – Парамов е мажоритарна и ще правя всичко, което ми позволява Конституцията, заяви още Ганчев. Президентът е главнокомандващ и има право да прави референдуми, те ще се случват поне два пъти годишно, за да видят депутатите какво очаква от тях народът.

*Снимка – БТА – Пазарджик