С нарочна заповед от вчера, кметът на Община Септември Марин Рачев забрани на жители извън територията на общината да извършват спортен риболов на обществените рибарници, намиращи се в местността „Сунгурлука”.

Мотивите за тази заповед са свързани с това освен жители на общината други да не се възползват от привилегиите, които местната власт ще подсигурява относно въпросните водоеми. Общината ще се грижи от тук на сетне за тях като ги зарибява периодично, поддържа инфраструктурата, фауната и флората около тях, както и чистотата.

„Логично е при такъв ангажимент от страна на общинското ръководство към тези водоеми облагодетелстваните да са само септемврийци и жители на населените места от нашата община” мотивира се кмета. Във връзка с горното, предстои издаване на членски карти за легитимация , които ще са абсолютно безплатни.

Ще бъдат назначени и наблюдатели, които да следят за обществения ред в тази зона, където освен условия за риболовците ще бъдат изградени и места за провеждане на пикници, отдих и почивка.