Творческият и житейски тандем керамичката Маргарита Иванова и скулпторът Спас Киричев заминават за Молдова в понеделник. Там те ще се включат в Международен арт – лагер „Кукутен – 2016″.

Мир Теймур от Азърбайджан е организатор на събитието. Той ни покани да се включим, разказа Маргарита. Всеки един от над сто художници и скулптори, освен с личното си творчество е длъжен да подготви кратка презентация по тема, която касае изкуството на страната, която представлява. Маргарита Иванова ще говори по темата за древното изкуство по нашите земи, като основно се е насочила към селищна могила Юнаците. Там са открити най-старите керамични произведения на изкуството в цяла Европа, казва художничката и заради това искам да запозная останалите участници с образците на керамичното изкуство открити тук, 6 хиляди години преди Христа. “ Древна и антична керамика в Пазарджишкия край“ е темата на Маргарита, а на Спас – „Древна и антична пластика в Пазарджишкия край“.

Маргарита Иванова е председател на Представителството на СБХ в Пазарджик, участвала е в множество наши и международни изложби, както и съпругът ѝ Спас Киричев.  Той е един от най-даровитите български скулптори, негови произведения могат да се видят в цялата страна.