Нямаме сигурност като български граждани, няма пари за здравеопазване и здравната грижа е лукс, няма пари за образование и децата ни нямат равен образователен старт”, посочи Илияна Йотова в Септември, където проведе среща с жители на общината. Докога ще търпим, не се живее така, децата ни отидоха по чужбина, изразиха недоволство хората. Нямаме условия за бизнес инициативи и европейските пари не достигат до нас, казаха още те.

19йотова

За първи път партията ще провежда допитване до своите членове как да участва във вота наесен и с кои партии може да преговаря за издигането на общи кандидати.

Сред въпросите, които вълнуваха хората бяха и тези за енергийните проекти. Евродепутат Илияна Йотова изрази мнение, че управляващите трябва да понесат своята отговорност за решението на Арбитражния съд в Женева, според което България ще плаща 1,2 млрд. лева за прекратяване на проекта Белене. “Това са пари, които ще плащаме всички ние”, категорична бе Йотова. В срещите участва и областният председател на БСП – Пазарджик Йордан Младенов.

“Много е важно кой ще бъде човекът, който ще определя българския национален интерес и ще го защитава навън”, посочи евродепутат Илияна Йотова на среща във Велинград. “Предстоящите президентски избори не са за някой, който просто ще стои в сградата на Президентството, а наистина ще отговаря за националната сигурност и ще изразява волята на българския народ, затова правим допитване до хората на БСП и тяхното мнение е важно”, допълни Йотова.

“Изключително много се усложни международната обстановка, преформулират се съюзници и интереси и България вместо да изиграе своя златен коз като външна граница на ЕС, управляващите чакат да им кажат отвън какво да правят и безпрекословно да изпълняват, макар това да не са интересите на страната ни”, категорична бе Илияна Йотова. Според нея президентските избори са пътят към предсрочни парламентарни избори. “Управлява ни една коалиция в полуразпад, която трупа заем след заем, а пари няма за нищо, каза евродепутатът.