В пенсионерски клуб – Карабунар отпразнуваха рождения ден на клуба и Еньов ден в аванс, който по календар се чества на 24-ти юни. Сред гостите на тържеството, проведено в ремонтираното от хората на Марин Рачев през миналото лято ново помещение, бяха септемврийският градоначалник и кметът на Карабунар Иван Каменарски. Двамата поздравиха присъстващите членове на пенсионерския клуб по повод празника. Марин Рачев подари на домакините сервиз от 24 броя чинии, с пожеланието армаганът да послужи по предназначение на членовете на пенсионерския клуб.

21карабунар

Домакините от своя страна бяха подготвили тематична за празника програма със сценки, посветени на Еньов ден. Извън официалната част, по тяхно искане карабунарци се запознаха и с текста на жалбата, изпратена от новия председател на местното читалище Иванка Кърджийска до Административен съд. Както Локомотив-Септември вече информира своите читатели с въпросната жалба бе спряно изпълнение на кметска заповед, с която Общината щеше да кандидатства за модернизиране на читалището в Карабунар по евро програма.

Пред присъстващите, кметовете Иван Каменарски и Марин Рачев внесоха разяснения по тиражираните от Иванка Кърджийска в Карабунар спекулации относно мотивите й за жалбата. Била го направила за да не се продаде или ипотекира сградния фонд на читалището. Реалността – то никога не е било собственост на читалищното настоятелство, а само предоставено за стопанисване.

Истинската причина е за да може общината да бъде бенефициент при спечелване на проект за неговото реновиране. Досега ръководството на това настоятелство като стопанин нищо не направи в тази посока и затова ние като собственик на сградния фонд решихме да свършим тази работа, разясниха пред присъстващите кметовете Иван Каменарски и Марин Рачев.