Апел за създаването на нова библиотека към читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Мененкьово отправи кметът на селото Иван Агов. Заедно с ръководството на читалището той поде кампания за възстановяване на фонда, без който съществуването на просветната институция остава под въпрос. В закона е посочено, че за да има читалище, то трябва да разполага с библиотека поне от 3000 тома. Книгите първоначално ще се събират в специално определена за целата стая в кметството. Към момента в акцията се включиха всички читалища от община Белово. Призоваваме това да сторят и останалите в областта, така книгите ще бъдат събрани по-бързо и лесно. Гражданите също могат да предоставят книги.

Припомняме, че читалището пламна и изгоря в нощта срещу 23 юни, като се предполага, че умишлено е било запалено заведение и магазин, които са допрени до сградата. Заради жегата пламъците се разнесли много бързо и всичко в читалището изгоря. Жертва на огъня са станали и щъркелите от гнездото на покрива на „Св.Св. Кирил и Методий“.

24мененкьово 24мененкьово2 24мененкьово3 24мененкьово4 24мененкьово5 24мененкьово6 24мененкьово7 24мененкьово8 24мененкьово9 24мененкьово10 24мененкьово11