28волей

Трима от волейболистите на „Хебър“ – Пазарджик бяха представени днес от старши – треньора Атанас Петров. Евгени Григоров, Петър Бъчваров и Васил Атанасов, вече официално са част от тима, който има за цел да върне волейболната слава на областния град. Момчетата са играли във „Виктория волей“ – Пловдив, а след това са били част от отборите на „Арда“ – Кърджали, „Ботев“ – Луковит и „Нефтохимик“ – Бургас. Те са на възраст от 23 до 25 години и са бивши младежки национали от Суперлигата. Тримата са играли заедно от деца и това ще помогне много за сработката на отбора, каза Атанас Петров. Догоровите им са едногодишни, но след това при взаимно желание ще бъдат преподписани за по-дългосрочен период.

28волейбол-отбор

Всеки от състезателите има своите достойнства, а освен техните договори има сключени общо десет, каза старши – треньорът.

В момента тече ремонт на зала „Васил Левски“, първата тренировка е насрочена за 15 август, а на нея са поканени и почитателите на волейболната игра, които за първи път ще могат да видят целия тим. За края на август е предвиден спортен лагер, но на този етап не е ясно дали той ще се проведе на Юндола или във Велинград.

28волейбол- Евгени Григоров

Евгени Григоров, 24 г. „Привлече ме това, че проектът е дългосрочен и клубът има сериозни амбиции“.

Евгени Григоров играе на поста разпределител, висок е 192 см. и е играл за „Нефтохимик“ – Бургас, „Пирин Разлог“ и „Арда“ – Кърджали.

28волейбол -Петър Бъчваров

Петър Бъчваров, 25 г. „Фактът, че ще се работи професионално ми е напълно достатъчен. Сигурен съм, че ще се тренира сериозно. Тримата имаме добра сработка и това ще е плюс за отбора като цяло.“

Петър Бъчваров е централен блокировач, висок е 204 см. и се е състезавал в отборите на „Арда“ – Кърджали и „Ботев“ – Луковит.

28волейбол-васил атанасов

Васил Атанасов, 23 г. „За първи път ще работим с Атанас Петров, имахме и други предложения, но смятам, че това е най-доброто за момента. Вярвам, че ще постигнем успех като отбор.“

Васил Атанасов играе център и е висок 206 см и е играл за „Нефтохимик“ – Бургас и „Арда Кърджали“.

Тримата са родени в град Пловдив.

„Мисля, че в лицето на Евгени, Петър и Васил „Хебър“ ще получи една солидна основа на качествен отбор. През последния сезон те доказаха, че са едни от най-добрите състезатели на постовете си в суперлигата. “Благодаря на ръководството на Виктория Волей за съдействието при тези трансфери. Те са клуб с една от водещите школи в България и ще се радвам на едно дългосрочно сътрудничество между двата клуба“, заяви Петров.