Старши треньорът на ФК“Хебър“ е Йордан Петков, това обявиха днес на съвместна пресконференция в община Пазарджик – кметът на града Тодор Попов, бизнесменът Найден Шопов и членът на УС на ФК“Хебър“ – Румен Димитров. Срещата с журналистите се състоя в Стъклената зала, а градоначалникът се похвали, че днес е финалът по реализацията на идеята стартирала преди година.

Всичко, което говорех по време на своята кампания е плод на ена осъзната необходимост. Пазарджик трябва да заеме своето място на футболната карта на България, каза още Попов. Ние сме футболен град, но в годините назад не се работеше както трябва. Вече притежаваме лиценз за „В“ група и се надяваме, че с помощта на Димитър Петков ще създадем един работещ отбор. Иска ми се и детско юношеските школи да минат под шапката на „Хебър“, каза още кметът. Засега потвърждение има от „Орлета“.

Общината ще инвестира 100 000 лв., като спонсорският договор вече е подписан двустранно и до края на седмицата парите ще бъдат приведени по сметката на ФК“Хебър“. Останалите 60 до 80 000 лв. ще бъдат събрани от бизнеса.

Няма да тъним нещата кой бизнесмен какви пари е дал, заяви Найден Шопов, който също е част от УС на клуба. Давам гаранция, че нужната сума ще бъде събрана. Важното обаче е да се създаде работещ отбор, от нахъсани млади хора, които споделят изеята за възраждането на „Хебър“. Ще ни бъде нужно време, за да се наложим, но аз имам доверие в старши – треньора и вярвам, че той ще се справи. Нашата цел е влизане в „Б“ групата.  Пазарджик заслужава да е на това футболно ниво, заяви още Шопов.

Ето какво разказа за себе си Йордан Петков – ТУК