Дарения на книги от цялата страна валят в кметството на беловското село Мененкьово, разказа кметът му Иван Адов. На този етап обаче книгите са предимно за възрастни, а ние се нуждаем и от ученическа и детска литература, каза той. Ето защо молбата му е насочена към гражданите и институциите, които имат възможност да помогнат за това, да го направят. Днес в кметството е пристигнала и пратка от Министерството на културата.Министър Вежди Рашидов е разпоредил предаването на 100 тома научна и историческа литература за библиотеката, на изгорялото на 22 юни читалище „Св.Св. Кирил и Методий“. Кметът Иван Адов лично е приел дарението в София. Дарение е дошло чак от Перник, като хората, които са го направили са докарали лично книгите.

От страна на отдел „Регионални дейности“ в Министерството на културата бе обещано съдействие и методическа помощ при подготовката на проекти, насочени към ремонт и възстановяване на сградата на читалището.

Освен от книги местното кметство се нуждае и от финансови средства за възстановяването на сградата. Община Белово се ангажира с помощ, но тя вероятно няма да бъде напълно достатъчна. Ако желаете, можете да помогнете като дарите пари. По-късно ще ви уведомим за банковата сметка, по която можете да направите превода си.