Два сезонни международни влака ще пътуват между София и Солун през летния сезон, съобщиха от БДЖ. От нашата столица за Солун влакът ще се движи всеки петък до 2-и септември, а в обратното направление – от Солун за София, влак ще има в неделните дни до 4-и септември. Влакът от София за Солун ще пътува в състав с директни вагони от редовния международен влак от Букурещ за София, който заминава от румънската столица в 12:50 ч. и пристига на Централна гара София в 22:25 ч.

От София композицията ще тръгва в 23:55 ч. и ще пристига в Солун събота сутрин в 06:30 ч. В неделя влакът ще заминава късно вечерта от Солун в 23:10 ч. и ще пристига понеделник сутринта на Централна гара София в 06:15 ч.

От София директните вагони от Солун за Букурещ ще пътуват с редовния международен влак за Румъния, който тръгва от Централна гара София в 08:00 ч. и пристига в Букурещ в 17:24 ч. Композицията на тези влакове е съставена от един кушет вагон от София до Солун и обратно, както и от два седящи вагона, по един кушет и един спален вагон от Букурещ  до Солун и обратно. За спалния и кушет вагоните от Букурещ до Солун и обратно резервации могат да се правят само в Букурещ и Солун.

Цената на билета до втория най-голям град в Гърция ще е 32,86 лв. (това е цената на еднопосочен билет, 2-ра класа; допълнително се заплащат запазено място – 1,96 лв. или кушет място – 18,38 лв. в посока).
Валидностният срок на билетите за пътуване в една посока е 15 дни, а при двупосочен билет – 1 месец.

Билети и запазени места могат да бъдат закупени до два месеца преди датата на пътуване.
В тези влакове се допускат и пътници с билети InterRail, Eurail, BalkanFlexipass (допълнително се заплащат резервации за седящо място или кушет). Притежателите на тези билети имат възможност да ползват и фериботните връзки между Гърция и Италия.

„БДЖ – Пътнически превози” предлага билети за отиване и връщане на атрактивни цени по офертата “City Star” за малки групи от 1 до 5 човека. За студенти има специално  намаление. Отстъпки ползват и деца от 4 до 12 години, както и групи от над 6 пътника.