Септемвриецът Здравко Лазаров и роденият в Ковачево Яшар Байрям са вече играчи на пазарджишкия Хебър.

Здравко започна футболната си кариера преди точно 25 години от стадион „Локомотив” в Септември. В последствие игра за 3 от столичните клубове – ЦСКА, Левски и Славия, в Черно море(Варна), Локо(Пд), Монтана и Янтра, както и в Турция и Русия. Направи и доста мачове в националния отбор. Сега е на края на кариерата си и е решил да помогне на Хебър.

„С треньора на Хебър Йордан Петков сме приятели още от времето, когато играхме заедно в Славия. Обади ми се и каза, че ще се прави отбор, за да се възражда футбола в Пазарджик. Аз естествено му казах, че ще дойда да помогна”, коментира идването си в Хебър бившият национал Здравко Лазаров. Септемвриецът допълни, че има малък здравословен проблем. „Като ми мине с каквото мога ще гледам да съм полезен на Хебър. Като цяло Пазарджик е футболен град. Очакванията ми са да се направи един добър отбор и да радваме хората, които ще идват да гледат мачовете тук”, каза още почетният гражданин на Септември.

Относно влизането му във форма той отговори с усмивка. „От 1990-та година съм по терените. За 25 години имам 50 подготовки – по 2 на година. Не ме мислете мен, другите да се стягат”, отбеляза Елетричката. На другия полюс е Яшар Байрям – откритието на ЧФК Рачев, който тепърва ще прохожда в мъжкия футбол. Той започна през 2010-та в Локомотив 1925 (Септември) при Валентин Карагьозов, а после с ЧФК Рачев стигна чак до подготвителен лагер в Милан(Италия). После продължи в Ботев(Пд), където игра до последно.

05яшар

 

„Помня онези хубави години в Септември при бат’Вальо и г-н Рачев, които ме изпрати чак в Италия. От тази школа тръгнах. Може би, ако не бяха те, нямаше да стана футболист”, върна се назад в спомените си Яшар. Перлата от Ковачево се надява да се утвърди в състава на Хебър и този клуб да бъде истинският трамплин към мъжкия футбол. „Досега бях в юношите, но тук вече нивото е по-високо. Играя като ляв външен халф или крило. Пипам я и с двата крака”, каза още Яшар Байрям преди заминаването си с новите съотборници за лагера на Цигов чарк.