На 22 и 23 юли в с. Паталеница, за седемнадесети път, ще се изиграе Шекспиров спектакъл. Шекспирова театрална школа „Петровден“ ще работи отново в ползотворно сътрудничество с актьорския факултет към Университета Съри в Англия, с които ще представят пиесата на Уилям Шекспир „Дванайсета нощ“. Режисьор на постановката е самия директор на актьорското училище – режисьорът и преподавател  Тери Фендър, съобщи кметът на Пазарджик – Тодор Попов.

Ето какво разказа тя – ТУК

В момента се провеждат репетициите на постановката в двора на основното училище „Константин Величков” и читалището „Св. Пантелеймон” в село Паталеница. Началният час на представлението е 21.00 ч. Проектът е финансиран от Община Пазарджик и Театрална къща и приятели. На пресконференцията присъства и Инна Церовска, която е съпруга на основателя на школата – невероятният Христо Церовски. Тя благодари за подкрепата от страна на общината, а също така сподели, че пет от възпитаниците на Театралната школа вече са част от българското актьорско съсловие. Театрална школа „Петровден“ вече е културен център и показа, че има резултат, когато се трудиш и полагаш усилия. Ние правим нещо традиционно в нетрадиционна среда и в това се състои нашата магия, допълни тя.

Работата с вокалната техника е поверена отново на Стере Майер – дългогодишна участничка и асистентка на Рекс Дойл. По сценичното движение и пластика ще работи Лора Уестън. Преподавателите от Англия включват в шекспировия спектакъл трима свои студенти. За проекта е поканен и техен бивш студент, сега професионален актьор.

В постановката участват следните актьори: Благой Бойчев (Театър Реплика), Мариана Бонева (Драматичен театър – Русе), Севар Иванов (Младежки театър – София), Александър Узунов (Драматичен театър – Русе), Стефан Димитров (Държавен куклен театър – София), Николай Желев (възпитаник на театралната школа към Младежки дом, студент в НАТФИЗ – клас на проф. Пламен Марков, Петър Митев, Ивелина Колева, Таня Йоргова (Драматичен театър – Сливен), членовете на Школата: Станимир Стоилов, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова и Стоян Додников.