102 години навърши днес Темелко Лазаров от септемврийското село Симеоновец. Да го поздравят за рожденият му ден на крака дойдеха кметът на Общината Марин Рачев, зам-кметът Даниела Малешкова, секретарят Нина Вардина и кметицата на селото Богданка Атанасова. Рожденикът почерпи своите гости с шоколадови бонбони, а след това духна и свещичките на празничната торта, подарена му за празничния повод от септемврийският градоначалник Марин Рачев.

Дядо Темелко получи за рожденият си ден и поздравителни адреси от името на Община Септември и Съюза на ветераните от войните, на който член е и той самият. Столетникът от Симеоновец е преживял първата световна година като дете, а после се е сражавал за Родината по време на Втората световна война. Поздравителните адреси към рожденикът бяха прочетени съответно от Даниела Малешкова и Елка Христова.

С армаган се отчете и кметицата на Симеоновец Богданка Атанасова. В края на тържеството към присъстващите се присъедини и отец Стефан, който също поздрави дядо Темелко и му пожела да е все така жизнен за годините си. На цялата територия на Община Септември има още само един столетник – това е 101 годишният Михал Даскалов, който живее в общинския център.