Последната вечер на „Бирфеста“ в Пазарджик съвпада с последната вечер и на Европейското първенство по футбол, ако желаете можете да го дочакате на пл. „Константин Величков“ – Тортата, в компанията на Dj Svetlio, който ще даде старт на вечерта в 20 ч.

Мачът започва в 22 ч., а по време на футболния спектакъл, домакинът Франция и Португалия излизат тази вечер на „Стад дьо Франс“ в Париж. Старият континент ще има нов шампион, след като Испания отпадна на 8-мина финалите след две поредни титли на европейските финали.

Двубоят в Париж ще е поправителен за Португалия след загубения финал на домакинското Евро 2004, когато загуби от сензацията Гърция с 0:1. Франция участва за трети път на финал на европейско, като не познава загуба на този етап от надпреварата. „Петлите“ триумфират с титлата и през 1984 у дома, и 16 години по-късно в Белгия и Холандия.

Повечето от феновете на футбола очакват победа за Франция, но не са изключени и изненади, коментират запалянковците. Част от тях са на мнение, че окончателният резултат от двубоя ще бъде 3:1 за Петлите.