Температури до 38 градуса ще има през почти цялата следваща седмица, но след това от петък ще започне кратък период на разхлаждане. Въпреки жегата обаче рекорди не се очакват.

В понеделник ще е слънчево, а максималните температури ще са от 30 до 35 градуса. Във вторник и сряда времето също ще е типично за лятото с изключение на Южното Черноморие, където до обяд ще има разкъсана облачност, която постепенно ще намалее. Източният вятър там ще е и причината за по-голямото вълнение на морето. Максималните температури по крайбрежието ще са около 30 градуса, а на морската вода – 25-27 градуса.

В останалата част на страната температурата ще достигне 38 градуса. Вечерта срещу петък от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух и ще се заоблачи.

В Северна и Западна България се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици.

В петък ще е по-хладно и ветровито. Температурите ще се понижат с 5 – 7 градуса, като най-високите ще достигнат до 25 – 32 градуса. В Източна България и по Черноморието се очакват превалявания.

Уикендът също ще е по-прохладен – в събота максималните температури ще са от 25 до 32 градуса, а в неделя – 24 – 29 градуса. Ще има превалявания, на места с гръмотевици.

„След периода на захлаждане времето ще се стабилизира и ще е предимно слънчево. Температурите отново ще достигнат до типичните летни стойности от 30 до 37 градуса. Около 23 и 24 юли пак ще има краткотрайно захлаждане. Оставащите дни до края на месеца ще са слънчеви със сравнително високи температури“, коментира метеоролог пред „24 часа“.