Валентин Георгиев, треньор

Петима държавни шампиони и общо 12 медала спечелиха триатлонистите на клуба в завършилото днес ДП по триатлон-спринт в гр.Русе.

При отлично, леко облачно време, на езерото край с.Николово среща си дадоха атлети от всички клубове от страната. Петима Държавни шампиона излъчи СК”Шампион”- Ивайла Цветкова, Маурисио Папазов, Цветелина Начева, Михаела Зонова, Христо Георгиев.

Със сребърни отличия се закичиха Теодора Маринова, Кристиян Франгов, Миро Атев и Юлия Спасова, а с бронзови Никол Бечева, Стефани Дудова и Велизар Велизаров. В крайното класиране по медали „Шампион” отново е на първо място, като общо за сезона в Пазарджик бяха „прибрани” точно 50 медала-11 по дуатлон, 13 по акватлон, 14 от основната дистанция и 12 от триатлон-спринт.

Освен тях от Европейското първенство в гр.Бургас спечелихме 3 медала.

За отбора се състезаваха  общо 49 спортисти на възраст от 8 до 18 години, които участваха всеотдайно във всички стартове и постигнаха забележителни лични резулти. Имахме и много дебютанти, както от школата в Пазарджик, така и от школата ни в гр.Стрелча.

За високи постижения през сезона  бихме отличили Цветелина Начева с 4 титли, Христо Георгиев, Велизар Велизаров, Маурисио Папазов, Теодора Маринова с 3 титли, Миро Атев, Михаела Зонова, Кристиян Франгов, Никол Бечева, Юлия Спасова и др.

За отбелязване е, че втори медал/златен/ бе спечелен от Ивайла Цветкова/ на 8 години/, която живее и спортува в гр.Стрелча и се занимава от по-малко от година с плуване и триатлон. Това са и първите медали по триатлон от Държавни първенства за малкото и китно градче Стрелча.

Изказваме големи благодарности към Сдружение за хора с увреждания „Егида”, както и на всички родители за логистичната подкрепа през целия сезон.