Мостът през село Бошуля, който се намира на пътя за Ветрен и на петстотин метра от отбивката за АМ“Тракия“ е забранен за движение на камиони над 10 тона, съобщиха от Пътно управление. Съоръжението е строено преди повече от тридесет години и има опасност да стане причина за нежелани пътни инциденти. През последните десет години мостът бе доста натоварен, тъй като той се използваше от камиони, които купуваха инертни материали от местна фирма и ги откарваха до София. Ако искат да продължат дейността си, машините вече ще трябва да се движат през обходен маршрут и да не преминават през централната бошулска улица.

Мястото ще трябва да избягват и автомобилите, които при катастрофа или други инциденти на магистралата, го ползваха кто вариант по-бързо да се предвижат до Пазарджик.

Все още не е ясно кога и кой ще започне ремонта на моста, но това няма да се случи поне до края на тази година, прогнозира кметът на селото Любен Христосков. Той подчерта и фактът, че в резултат на интензивното движение на централната улица тя се нуждае от спешен ремонт. На практика тя е лишена и от канализация, каквато би могло да се постави, ако се направи цялостен ремонт на трасето.