Безплатен транспорт за любителите на театъра осигури директорката на Младежки дом – Пазарджик – Инна Церовска, тя е и мениджър на ДШТШ „Петровден“.

12шекспир

На 22 и 23 юли Шекспировата театрална школа „Петровден“ ще представи новата си постановка „Дванадесета нощ“ в Паталеница. Спектакълът е насрочен за 21 ч. , но в петъчния 22 юли, от паркинга при старата Автогара /сегашен магазин „Билла/ , в 20 ч. ще поеме автобус, който да отведе желаещите до красивото село. Припомняме, че това е седемнадесетото представление, което ще се играе под открито небе, а негов режисьор е Тери Фендър.

Тя сподели: „Това е една от най-популярните шекспирови комедии. Тъй като пиесата е за пътешественици, нови хоризонти, романтичната любов, в нея ще видите интерпретацията на екипа. В спектакъла става дума за времето, в което хората са правели волни или неволни грешки, опитвали са нови неща. Тази година в Гилфордското училище в Англия, имаме нова програма в департамента, която е за актьори-музиканти. С нас сме довели трима студенти. Те ще свирят на повече от 5 инструмента. те композират оригинална музика за пиесата в Паталеница и песни.