С четири малки тигърчета се сдобиха днес семейството на Саша и Найша в Зоокъта на Острова, съобщи наша читателка. Малчуганите са се родили през нощта, а в момента кротко спят. Все още е невъзможно да се установи полът им, тъй като хората, които се занимават с тигрите са предупредени от специалисти, че в първото денонощие след раждането, не е желателно, да се доближават до родилката. Саша и Найша обитават общ дом от края на март т.г.

Тригодишният Саша е в Пазарджик е от август 2013 година, а петгодишната Найша пристигна миналия февруари. До скоро двамата обитаваха самостоятелни помещения, обезопасени с електронен пастир. Зоокътът в пак-острова”Свобода”, разположен на единия ръкав на река Марица, се радва на многобройни обитатели, след като бе създаден преди 6 години с разрешение на Министерство на околната среда и водите.

В него има различни животни, но безспорно, атракции за посетителите са двата тигъра- мъжкият Саша и  женският Найша, която бе докарана от зоопарка в морската столица Варна. Официална информация за щастливото събитие ще бъде предоставена по-късно.