Покривът на къща в Карабунар пламна и изгоря като факла, след като бе поразен от кълбовидна мълния, разказаха жители на селото. Природният феномен пристигнал заедно с бурята, която преди час се разрази над равнинната част на областта. Изгорели голи стени и остатъци от керемиди и дъски. Само това остана от къща в Септемврийското село Карабунар, след като днес по обяд върху нея падна гръмотевица и я запали. По чудо точно в този момент в детската стая не била 13 годишната Глория, която е болна от церебрална парализа.

По това време дъщерята на семейство Адриана и Тони Джалеви била с родителите си за преглед в пазарджишка болница. „По обяд заваля дъжд. Чу се гръм, светкавица падна върху къщата и запуши. Даже у нас удари електромера, който се разтресе и се пръсна. Абе, все едно падна бомба, големи искри, голямо нещо беше”, сподели видяното комшията на сем. Джалеви Стефан Илков. Той веднага позвънил на спешния телефон 112, а до 15 минути дошли и огнеборци от Септември.

Те потушили пожара, но не успели да спасят покъщнината – всичко се е превърнало в пепел и въглени, видя нашият екип. Едноетажната къща била пригодена специално за живеене на болното дете, тъй като то се движело с инвалидна количка. „От тук нататък не знам какво ще правим”, заяви със сълзи на очи майката на Глория – Адриана Джалева. „Не знам дали някои ще ни помогне. Само знам, че изгоря до основни стаята на дете ми, точно тази, която гледахме нея, щото там ни беше банята, кухнята – всички удобства за да я гледаме”, не спираше да ридае Адриана.

„Голяма е трагедията на това семейство и сега се успокояваме само с това, че няма жертви, защото си представете какво можеше да стане, ако по това време момичето беше в стаята”, коментира на свой ред по-малката злина кметът на Карабунар Иван Каменарски. За инцидента той веднага е алармирал комисията по бедствия и аварии в община Септември. За случая е уведомен и кметът Марин Рачев. „Ще се пусне докладна за случилото се. Устно коментирахме с колегите, че въпреки, че имота е на физическо лице, има процедурата при единствено жилище да бъде оказана финансова помощ. Искането ще бъде от кметството и Община Септември към ресорното министерство в София”, обясни Каменарски. Той допълни, че сега предстои експертиза от страна на комисията по бедствия и аварии за констатиране на щетите. Кметът на Карабунар заяви още, че паралелно ще инициира кампания сред жителите на селото за събиране на средства в помощ на сем. Джалеви.