При пиянска свада във Велинград мъж е намушкан с нож, след което е починал, съобщи в събота говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

Извършителя на тежкото криминално престъпление е задържан в ареста на полицейското управление на курортния град. Трагичната случка се разиграла около 01.30ч., в нощта срещу петък, в близост до питейно заведение в кв. Чепино, във Велинград. Възникнало спречкване и скандал между велинградчаните И.Д.- 36г., П.В.- 22г., И.Х.- 19г., К.Т.- 31г., М.Д.- 24г. и 36-годишния М.Б. от село Кръстава. Солидното количество алкохол бързо разгорещил страстите и за минути скандалът прераснал в сбиване.

Тогава М.Б. извадил нож и успял да нанесе наранявания на трима от опонентите си, като най-сериозно засегнат бил М.Д. Той е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград, но малко по-късно починал. Междувременно на мястото били изпратени екипи на РУ-Велинград, които установили всички участници в свадата. Извършителя М.Б. е установен, открит е ножа с който е извършено престъплението. За случилото се незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Първоначално за срок от 24 часа са задържани четирима от мъжете, като срока на задържане спрямо М.Б. е удължен от прокуратурата със 72 часа. Работата по документиране на случая продължава и към момента.

Още по случая- ТУК