Анна Георгиева, треньор

След почти 3 години, когато малките златни рибки на клуба спечелиха медали в щафетното плуване, отново имаме забележителни резултати в плуването. 3 сребърни медала за СК”Шампион” от Държавното първенство по плуване спечели Камелия Стоименова.

17камелия

В коронният си стил бруст на 50, 100 и 200 м тя успя да се намеси в разпределението на медалите и за радост на всички почитатели на плуването в Пазарджик след много, много години отново влязохме в призьорите на Държавно първенство.

Камелия участва за юноши и девойки младша възраст/13-14г/,а самата тя е 13 годишна.

При 13 годишните нашата състезателка и в трите дисциплини е с най-добри времена, като беше победена единствено от шампионката от Варна, която е 14 годишна. На 200 м. съчетано плуване Камелия се класира на 6 място. Успешно представяне в свободния стил направиха и  триатлонистките на клуба Михаела Зонова, Никол Бечева и Никол Андонова. Отлична оценка и за шампиона ни в триатлона Христо Георгиев, който в София плува тежките 200 делфин и 400 съчетано, а днес се класира на 2 -ро място сред  връстниците си в маратона на гр.Созопол с дистанция около 3км.

Камелия Стоименова е с изключителен спортен хъс, постиженията и говорят за голямо израстване в плуването през последната година. Подготовката и ще продължи на по-високо ниво, има големи резерви в старта и обръщането и се надяваме догодина да спечели  и златни медали , а защо не и рекорд. Родителите на Камелия Стоименова са бивши  спортисти , бащата Иван Стоименов е многократен шампион по модерен петобой, а майката Гергана – по лека атлетика, те безрезервно подкрепят талантливата спортистка и координират подготовката ѝ.