Бяло море е много по-близо до Пазарджик от  родното Черно. Само 275 км. ни делят от плажна ивица, за която не се плаща висока цена за чадъри и шезлонги. Най-близо до нас е плажът на Кавала, а вляво и дясно от него ни очакват малки селца, където можете да изпитате удоволствието от истинската почивка, дори и само за един уикенд. Тридневно бягство от града ще ви струва около 300 евро. В тази цена влизат нощувките, храната и горивото за колата ви.

Със сигурност плажовете няма да са така претъпкани както по нашето Черноморие, а има места, където на разстояние 100 метра около вас, няма да има други хора. Особено примамлив е плажът на Керамоти, това е малко рибарско село, което се намира на около 14 км. от Кавала, в посока Ксанти.

Предварително трябва да запазите места за нощуване, но дори и д не направите това, на място със сигурност ще намерите изгодни оферти. С ферибот от Керамоти можете да стигнете до Тасос, като цената е по-ниска от тази, която трябва да платите за същата услуга в Кавала.

Ако все пак решите, че Керамоти не е вашето място, си струва да посетите плажът Фанари. По цялото протежение на крайбрежната ивица са разположени плажни барове, заведения за освежаване с кафе и безалкохолни напитки и малки заведения за хранене. В по-голямата част на плажа са поставени безплатни чадъри и шезлонги.

До него се стига най-лесно през Комотини, като за удобство можете да оставите автомобила си на паркинг в града. Автобусите на градската транспортна компания (КТЕЛ) осигуряват превозването на летовниците от град Комотини до Фанари, като заедно с това крайбрежната алея осигурява безплатен паркинг за посетителите.

Дребният пясък е отличителния белег на плажа и музиката от плажните барове дава един незабравим пулс и ритъм на вашето лято. Село Фанари, което се намира непосредствено до плажа е една идеална спирка за храна, кафе или традиционните бухти след къпане.

Нощувките в хотел, в близост до Фанари ще ви струват около сто лева за двама души.