125 години от създаването на Българската социалдемократическа партия в България, ще отбележат социалистите на връх Бузлуджа от 29 до 31 юли.

Към върха, превърнал се в символ на социалистическата идея ще поемат и представители на всички организации на столетницата от областта. Българската социалистическа партия е наследник на идеите прокламирани от Димитър Благоев – Дядото, който именно на този връх през 1891 г. провежда първия конгрес на партията, за да сложи началото на новото идейно учение, което в следващия век ще завладее Европа и ще доведе до появата на Съюза на социалистическите републики, а по-късно и на социалистическия блок от европейски държави.

Във фейсбук от днес тръгна и събитие посветено на форума. В специално обръщение отправено към млади и стари социалисти, се казва:

„Скъпи приятели,
Тази кампания има за цел да покаже, че БСП е партия с перспектива, с визия, с енергия и потенциал.

И откъде идват енергията и потенциалът? Естествено от хората в БСП. Целта на инициативата е да покаже, че зад Българската Социалистическа Партия не стоят просто три букви и 125-годишна история, а истински хора, които носят каузата България в сърцето си. Нека всички във Фейсбук видят, че в БСП вярват опитни, интелигентни и модерни хора, които имат мечти, желания и амбиции за бъдещето.

Избрахме надслова „Аз съм БСП“, понеже вярваме, че потенциалът на тази 125-годишна партия е голям, защото хората в нея са големи. Ще ви бъдем признателни, ако всеки от вас напише, заснеме с телефон или запише видео или аудио и качи тук своето лично мнение какво за него е БСП и защо подкрепя, симпатизира или членува в нашата вековна партия.

Сигурни сме, че всеки от нас има какво да каже и с какво да се гордее.
И се надяваме тук да го докажем.“