Все по-голям интерес се наблюдава към пътуването до морския бряг с автобус, отчитат от Автогара – Пазарджик. Откакто миналата година беше възстановена сезонната линия от Пазарджик до Слънчев бряг, все повече жители на областния град и региона избират да стигнат до Южното ни Черноморие с автобус.

Вярно е, че всеки, който има възможност, предпочита комфорта на личния автомобил, но тенденцията е всички, за които това е невъзможно да изберат автобуса, пред железницата. Ако досега пътниците търсеха варианти да пътуват дълго с БДЖ или да причакват автобуси на АМ „Тракия“, то сега имат възможността да ползват като отправна точка на своето пътуване  Автогара Пазарджик.

Всеки ден в 07:00 часа от транспортното съоръжение отпътува автобус на Юнион Ивкони, по направлението Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Поморие, Несебър, Слънчев бряг.

Връщането е също всеки ден в 17:00 часа. Билетът до меката на забавлението в едната посока е 25 лева. Двупосочен билет е 40 лв.

До Бургас, Поморие и Несебър цените са съответно 20, 23 и 24 лева. Ученици и студенти ползват 10% намаление. Децата пък, ако са до 7 години – пътуват безплатно, а от 7 до 10 години с 50 процента намаление. Повече информация, относно пътуването с автобус, можете да намерите на сайта на Автогара Пазарджик http://avtogarapazardzhik.com/ или на телефони 089 2222 742  и 087 9356 270.