18стадион1

Година от откриването на спортен комплекс „Калугерово“ отбелязват днес в селото. Официалната статистика за посещенията на комплекса се води от 03.01.2016г. и сочи, че тук са изиграни 7 мача от футболни срещи за първенство. Проведени са четири футболни турнира, с дузина изиграни мачове. Тук се състоя приятелска футболна среща ФК“Оборище – ФК“Чико“, проведени са 34 тренировки на ФК“Спартак“.

Посещения на учениците от ОУ“Христо Ботев“ са били във всеки учебен ден по един час, от занимална и понеделник , четвъртък и петък в часовете по физическо възпитание. Общински спортен празник на учениците от общината също се е провел тук. От месец януари до днес, само в шест дни не е имало посещения и те са, когато е имало сняг.

Радостно е, че и много малки деца заедно с родителите си посещават стадиона. Освен футбол се играе волейбол, баскетбол, народна топка, федербал, а паркингът освен за автомобили се използва и за каране на ролери, ховърборд и рисуване с тебешир. 

Проверки от Европейския фонд финансирал създаването на спортния комплекс сочат, че СК „Калугерово“ се използва най-рационално. От името на футболистите на ФК“Спартак“ и всички, които идват на стадиона, още веднъж искаме да благодарим на кмета на Ощината инж.Серьожа Лазаров и неговият екип за това, което направиха и продължават да правят за спорта. По този повод домакинът на СК „Калугерово“ Диди Иванчева е подготвила изненада за всички които посещават Стадиона и ви очаква днес в 19.00 часа.