Четиридесет и девет годишен мъж от Ветрен е бил настанен в пазарджишката Психиатрична болница, след като се напил и измъкнал пушка, с която започнал да заплашва минувачи и съседи, съобщиха от Прокуратурата. След като видели, че не могат да се справят с добро, комшиите алармирали за проблема на 112.

Не след дълго от там изпратили полицаи, а също така и линейка.

С. Т. от години насам проявявал агресия към съгражданите си, но нещата ставали неуправляеми след като се напиел. Обичайното му забавление било да надере с пирон колите паркирани в близост до дома му. Вчера той започнал да изхвърля покъщнина, късал цветя от градината си и като капак на всичко извадил пушка, която била семейна реликва. Когато пристигнали полицаите и медицинският екип, С.Т. отказал да се подчини, но с общи усилия бил прибран в линейката, а от там откаран за освидетелстване. С постановление на Районна прокуратура той бил настанен в болницата.

Хората, които изгубват разсъдъка си напоследък, лавинообразно нарастват, разказват психиатри. Най-често това се случва в резултат на депресивни състояния, които не са лекувани. Проблемът е, много ясно изразен както при хора от средна, така и при напреднала възраст. Тиха лудост е събирането на вещи от кофите за смет, които се складират по дворове и апартаменти. Това е и един от първите признаци на старческата деменция. Най-често проблемите с психиката се дължат на липса на пари или перспектива за развитие при относително по-млади хора.