С много музика, танци, награди и отлично настроение бе отпразнуван празникът на село Семчиново. Двудневният събор беше под юбилейният номер 10 и по традиция съвпадна с празника Свети Илия. По мнения на очевидци, този път празненствата на площада в селото са били най-мащабните и съдържателни в двупетилетната им история.

21мажор

Кметът Пламен Темелков се беше постарал във всяко едно отношение, а показателен за това беше фактът, че стотици жители и гости на селото празнуваха на площада в продължение на над седем часа. Сред гостите на Темелков бяха общинският кмет Марин Рачев, председателят на Общински съвет – Септември Лазар Влайков и негови колеги от ситипарламента, кметовете на кметства от цялата Община, бизнесмени, спонсори и местни деятели.

Началото на втората и основа вечер бе дадено в 17,30 часа, с изпълнения на мажоретен състав от Панагюрище. ДТФ „Пламъче” при НЧ „Напредък” – Семчиново и група за автентичен фолклор Семчиново. Точно в 19 часа първи приветствие по повод празника направи кметът на Семчиново Пламен Темелков. Той поздрави жителите на селото и изказа голямата си благодарност към общинският градоначалник „Марин Рачев за всичко, което прави за семчиновци. А то не е малко и може да се види и пипне“, заяви Темелков.

От своя страна кметът на Септември също приветства жителите на селото за празника им и ги увери, че със своя екип няма да спре да работи за това семчиновци и хората по останалите населени места в Септемврийско, да заживеят по-добре. „Сигурен съм, че това време пак ще се върне, а първата ни цел е да създаваме необходимите предпоставки за това”, отбеляза Рачев. Както конкретен пример той даде сградата на местното читалище, която наскоро Общината дари на читалищното настоятелство.

„Така ще се развържат ръцете на тези хора. Те ще я използват по техни виждания, така, че да създават условия на тези хубави и талантливи деца от Семчиново да се развиват. А това ще стане като няма бюрократични спънки при кандидатстването за нейното реновиране и модернизиране”, заяви общинския кмет.

В отговор на думите на Пламен Темелков и Марин Рачев, деца от Семчиново пуснаха във въздуха 10 балона с пожелание за успешен мандат на двамата кметове. След това приветствие към семчиновци направи и бившият Първи секретар на ОК на БКП Борис Димитров, който е родом от това село и е бил съпричастен с изграждането на Семчиново. Същинската част от програмата за празника на Семчиново продължи с участието на Виктория Манева от Панагюрище, която изпълни песента „Лале ли си, зюмбюл ли си”.

Много емоции сред присъстващите на площада в Семчиново предизвика томболата, организирана от кмета Пламен Темелков, който определено се беше постарал да зарадва максимален брой хора. Над 60 награди бяха раздадени на късметлиите. Сред тях имаше всякаква техника за дома и бита – ютии, фритюрници, скари, аудио техника, електрически и микровълнови печки, кантари, телевизор, и дори хладилник. Голямата награда от томболата пък беше лек автомобил Опел Астра, който отиде при д-р Костадин Узунов.

21опел

Ключовете за черния Опел му бяха връчени от кмета Пламен Темелков. По повод празника на селото кметът на Семчиново награди с предметна награда най-малкият жител – роденият на 26.05.2016 г. Иво Ангелинов Медов, а с парични премии от по 50 лева най-възрастните жители – Цвета Иванова Живкова, родена на 01.09.1922 и Катерина Георгиева Шотева, родена на 26.10.1922 г.

С награди от празника си заминаха и призьорите от кулинарния конкурс. Тричленна комисия в състав Ангел Бончев(Директор на Екология и Транспорт в Общината), Кирил Кузев(Общински съветник) и Димитър Христосков(кмет на Ветрен дол) избра за победител в конкурса Иванка Ганчева, която получи като награда микровълнова печка.

21микровълнова

Второто място разделиха Светла Кръстева и Илиян Георгиев, който бяха наградени с глинен гювеч за готвене.

Черешка на тортата от празнично – музикалната програма безспорно беше участието на фолк фурията Бони. В продължение на повече от час тя пя и забавлява на площада в Семчиново своите многобройни фенове. Преди това аудиторията подгря оркестър „Славей”. Вечерта за празника на Семчиново завърши с дълга и мощна заря, която озари небето над селото.
За осъществяване на празника в Семчиново своята лепта във финансов план дадоха кметът на Общината Марин Рачев; Румен Мичев(фирма Рубика – Семчиново); Калин Мичев(фирма Интернешънъл – Пловдив); Иван Ганчев(Всестранна кооперация „Съгласие” – Семчиново); Петкана Шотева(фирма Елина – Семчиново); ЕТ Дантес – Спаска Трифонов – Септември; Йордан Славов(фирма Данги – Септември); Георги Малинков(фирма ГогоЛес – Семчиново); Соня Бонева(фирма ЕнЕс Трейд 10 – Семчиново); Георги Кушев(фирма Кушони – Семчиново); Пламен Яначков(фирма Пламко – Септември); Д-р Атанасов – село Семчиново; Иван Попов(кафе-ресторант Делвите – Септември); Васил Казаков(фирма ИВасос – Семчиново); Румен Асенов Христов – Семчиново и Манол Петров Велев – Семчиново.