Невероятна премиера, великолепна актьорска игра, атмосфера, която създава асоциации и изцяло нови преживявания, това са само част от отзивите на публиката, която снощи се наслади за седемнадесети пореден път на най-новата постановка на Шекспирова театрална школа „Петровден“ в Паталеница. Под открито небе актьорите отново създадоха красиво представление, което ще се помни от всеки, който го е видял. За да не съжалявате, тази вечер, отново от 21 часа, ще можете да го гледате. Не се колебайте, вълшебно е.

Постановката е посветена на 400-годишнината от рождението на великия класик.

Младите таланти отново работят в ползотворно сътрудничество с актьорския факултет към Университета Съри в Англия. Режисьор на постановката е самия директор на актьорското училище – режисьорът и преподавател Тери Фендър. Студентите от Guildford School of Acting изпълняват музиката, която са композирали за представлението на живо. Един от използваните инструменти е средновековна лютня.

Работата с вокалната техника е поверена и този път на Стере Майер – дългогодишна участничка и асистентка на режисьора Рекс Дойл. До преди 2 години той бе сред двигателите на вдъхновяващото културно събитие, но за съжаление вече не е между живите. По сценичното движение и пластика ще работи Лора Уестън. Преподавателите от Англия включват в шекспировия спектакъл трима свои студенти. За проекта е поканен и техен бивш възпитаник, сега професионален актьор.

В постановката участват актьорите Благой Бойчев (Театър Реплика), Мариана Бонева (Драматичен театър – Русе), Севар Иванов (Младежки театър – София), Александър Узунов (Драматичен театър – Русе), Стефан Димитров (Държавен куклен театър – София), Николай Желев (възпитаник на театралната школа към Младежки дом, студент в НАТФИЗ – клас на проф. Пламен Марков, Петър Митев, Ивелина Колева, Таня Йоргова (Драматичен театър – Сливен), членовете на Школата: Станимир Стоилов, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова и Стоян Додников.

Премиерата на „Дванайсета нощ“ започва от 21 часа. Осигурен е безплатен транспорт от Пазарджик. Автобусът тръгва от паркинга на старата автогара  в 20 часа.

* Снимка: Валентина Топалова