В 11:47 час, вчера в ОЦ на РДПБЗН – Пазарджик е получено съобщение за възникнал пожар в землището на гр. Ветрен, местност „Кариерата”, общ. Септември, съобщиха от полицията.

Към 06:00 часа днес пожарът е локализиран на площ от около 350 дка. Пожарът се е развил низов в широколистна гора. Продължава гасенето на възобновени локални огнища. В гасителните действия са участвали 34 служители личен състав от РД ПБЗН – Пазарджик,  4 пожарни автомобила, транспортна техника, както и 28 горски служители.

В гасенето са взели участие и 6 – ма жители от Ветрен и една фадрома от община Септември.

Кметът на Ветрен Радослав Лютаков лично е ръководел вчера дейностите по ограничаване на пожара. „За съжаление огнеборците бяха пръснати по пожари в още няколко места от областта и затова се обърнах за помощ към общинския кмет Марин Рачев, разказа той.

„Той ни осигури тежка механизация, с която правим просеки за да ограничим пожара, докато дойде помощ от страна на огнеборците“, заяви Лютаков.

От своя страна кметът на Септември Марин Рачев, съобщи, че на място е била изпратена цялата налична механизация. След апел на Радослав Лютаков в действията за ограничаване и овладяване на стихията са се включили и граждани на Ветрен. Освен широколистна гора, са горяли още частни ниви и лозови масиви.